Błyskawiczna wysyłka
Produkt wysyłany nawet tego samego dnia
Dostawa gratis
Zamów za 100 zł lub więcej - pokryjemy koszty wysyłki
8385
Nowy
Sous vide to zupełnie nowa, innowacyjna metoda przygotowywania potraw. Zdobyła już uznanie na całym świecie. Nazwa wywodzi się oczywiście z języka francuskiego i w dosłownym tłumaczeniu oznacza „w próżni”. Co ciekawe, sous vide, przestaje być pojęciem zupełnie nowym, gdyż technikę tę prezentuje się w rozrywkowych programach telewizyjnych, vlogach, czy przepisach kulinarnych. Można spotkać się z nią również w dobrych restauracjach na całym świecie. Dzięki czemu jej popularność rośnie? To proste – każde danie przygotowane tą metodą jest smaczne i wyjątkowe, a także wyróżnia się doskonałą jakością.
Kluczowe znaczenie w gotowaniu metodą sous vide ma temperatura wody. Zadanie cyrkulatora polega na jej precyzyjnym określeniu i utrzymaniu na stałym poziomie.
Standardowe zakresy temperatur:
Ustalenie wymaganego czasu pełnego ogrzania składników metodą sous vide jest dość łatwe, ponieważ woda ma stałą temperaturę. Około godziny zajmie nam ogrzanie kawałka mięsa o grubości 2,5 cm, następne 2,5 cm to dodatkowe 2 godziny. Gotując metodą sous vide nie ma możliwości, aby doszło do przegrzania żadnej potrawy. Przetrzymanie mięsa czy warzyw przez 2-3 godz. ponad potrzebny czas nie robi większej różnicy.
*GARNEK WIDOCZNY NA ZDJĘCIACH JEST GADŻETEM POGLĄDOWYM, NIE WCHODZI W SKŁAD ZESTAWU
Przykładowe rekomendacje doboru czasu:
Specyfikacja
Początki
Na początku byłam sceptycznie nastawiona do gotowania w ten sposób. Cyrkulator dostałam w prezencie i teraz nie wyobrażam sobie bez niego kuchni. Polecam zdecydowanie każdemu, to najprostsza i najbardziej zdrowa metoda na przyrządzanie posiłków.