Cyrkulator zanurzeniowy Sous Vide do gotowania próżniowego Powiększ

Cyrkulator zanurzeniowy Sous Vide

1 Opinie

8385

Nowy

  • Temperatura: do 95°C
  • Dokładność: 0,5°C
  • Czas pracy: do 59h:59min
  • Silnik bezszczotkowy
  • Dotykowy panel sterujący
  • Zasilanie: 220-24 V, 50 Hz
  • Moc: 1200 W
  • Zabezpieczenie: bezpiecznik termiczny
  • Materiał: stal nierdzewna, plastik
  • Kolor: czarno-srebrny
  • Wymiary produktu: 320x150x50 mm
  • Waga produktu: 750 g
  • Wymiary opakowania: 370x225x100 mm
  • Waga opakowania: 1 kg

Więcej szczegółów

Dostepność: Wysyłka JUTRO

499,00 zł

brutto

Dostawa
Poczta Polska 48h Darmowa
Kurier GLS 24h Darmowa
Paczkomaty 48h Darmowa
Wydaj 299,00 zł lub więcej by otrzymać darmową dostawę.

Sous vide to zupełnie nowa, innowacyjna metoda przygotowywania potraw. Zdobyła już uznanie na całym świecie. Nazwa wywodzi się oczywiście z języka francuskiego i w dosłownym tłumaczeniu oznacza „w próżni”. Co ciekawe, sous vide, przestaje być pojęciem zupełnie nowym, gdyż technikę tę prezentuje się w rozrywkowych programach telewizyjnych, vlogach, czy przepisach kulinarnych. Można spotkać się z nią również w dobrych restauracjach na całym świecie. Dzięki czemu jej popularność rośnie? To proste – każde danie przygotowane tą metodą jest smaczne i wyjątkowe, a także wyróżnia się doskonałą jakością.

Kluczowe znaczenie w gotowaniu metodą sous vide ma temperatura wody. Zadanie cyrkulatora polega na jej precyzyjnym określeniu i utrzymaniu na stałym poziomie.

Standardowe zakresy temperatur:

  • Pierś z kurczaka: 60-66°C
  • Soczysta, krucha wieprzowina: 52-68°C
  • Tradycyjna ryba: 50-56°C
  • Wołowina medium-rare: 54-59°C
  • Wołowina medium: 60-63°C



Ustalenie wymaganego czasu pełnego ogrzania składników metodą sous vide jest dość łatwe, ponieważ woda ma stałą temperaturę. Około godziny zajmie nam ogrzanie kawałka mięsa o grubości 2,5 cm, następne 2,5 cm to dodatkowe 2 godziny.  Gotując metodą sous vide nie ma możliwości, aby doszło do przegrzania żadnej potrawy. Przetrzymanie mięsa czy warzyw przez 2-3 godz. ponad potrzebny czas nie robi większej różnicy.

*GARNEK WIDOCZNY NA ZDJĘCIACH JEST GADŻETEM POGLĄDOWYM, NIE WCHODZI W SKŁAD ZESTAWU

Przykładowe rekomendacje doboru czasu:

  • Mięso z kurczaka: od 30 minut do 8 godzin
  • Ryby: od 10 minut do 3 godzin
  • Delikatna wołowina: od 30 minut do 4 godzin
  • Twarda wołowina: od 3 do 24+ godzin
  • Delikatna wieprzowina: od 45 minut do 8 godzin
  • Twarda wieprzowina: od 3 do 48 godzin



Specyfikacja

  • Temperatura: do 95°C
  • Dokładność: 0,5°C
  • Czas pracy: do 59h:59min
  • Silnik bezszczotkowy
  • Dotykowy panel sterujący
  • Zasilanie: 220-24 V, 50 Hz
  • Moc: 1200 W
  • Zabezpieczenie: bezpiecznik termiczny
  • Materiał: stal nierdzewna, plastik
  • Kolor: czarno-srebrny
  • Wymiary produktu: 320x150x50 mm
  • Waga produktu: 750 g
  • Wymiary opakowania: 370x225x100 mm
  • Waga opakowania: 1 kg







Oceń 
2017-04-18

Początki

Na początku byłam sceptycznie nastawiona do gotowania w ten sposób. Cyrkulator dostałam w prezencie i teraz nie wyobrażam sobie bez niego kuchni. Polecam zdecydowanie każdemu, to najprostsza i najbardziej zdrowa metoda na przyrządzanie posiłków.

Napisz opinie! !

Napisz opinie

Cyrkulator zanurzeniowy Sous Vide

Cyrkulator zanurzeniowy Sous Vide